Hyötytietoa pk-jäsenyrityksille -webinaarisarja

EK starttaa jäsenyrityksilleen tarkoitetun webinaarisarjan, joka tarjoaa konkreettista hyötytietoa eritoten pk-yritysten kehittäjille. Aiheet liittyvät niin yritysten ulottuvilla oleviin kasvumahdollisuuksiin kuin ajankohtaisiin toimintaympäristön muutoksiin esimerkiksi lainsäädännössä. Asiantuntijoiden ohella ääneen saadaan case-yrityksiä, jotka ovat valmiita jakamaan käytännön kokemuksiaan ja elävän elämän tärppejä.

Alla näet webinaarien valikoiman – poimi kiinnostavimmat ja ilmoittaudu saman tien! Saat sähköpostiin vahvistusviestin, josta löydät linkin myöhemmin täsmentyviin ohjelma- ja puhujatietoihin.

Pe 26.1. klo 8.30-9.30

Oppisopimukset yrityksissä – tarjolla perusfaktoja ja käytännön vinkkejä

Oppisopimukset ovat alihyödynnetty mahdollisuus vastata yritysten muuttuviin osaamistarpeisiin ja osaajapulaan. Tervetuloa kuulemaan, miten oppisopimukset toimivat yritysten arjessa. Mikä on keskeinen toimintamalli, mitä yrityksiltä edellytetään, miten yhteistyö oppilaitoksen kanssa on organoisoitu ja miten päästä alkuun. Äänessä on myös esimerkkiyrityksiä, jotka jakavat käytännön kokemuksia ja tärppejä.
Materiaali: Oppisopimus tutuksi – miten pääsen alkuun?

Pe 16.2. klo 8.30-9.30

Julkinen innovaatiotuki – mistä pk-yritys saa vetoapua tuotekehitykseen?

Tervetuloa kuulemaan, millaista julkista tukea pk-yritykset voivat saada tuotekehitykseen ja muuhun innovaatiotoimintaan. Esittelemme keskeiset rahoituslähteet ja niiden toimintaperiaatteet (Business Finland, ELY-keskukset ja EU-ohjelmat). Käyttöön on tullut myös uusi tukimuoto eli tuotekehityksen verokannustin, joka olisi tärkeää saada laajempaankin käyttöön pk-sektorilla. Saat vinkkejä myös hyödyllisistä yhteistyöverkostoista.
Paptic Oy, CEO Tuomas Mustonen Lappset Oy, johtaja Erkki Ikäheimo EK, johtaja Riikka Heikinheimo

Pe 8.3. klo 8.30-9.30

Tekoälyn sääntely etenee – mitä yrityksissä on huomioitava?

Tekoälyn hyödyntäminen yleistyy kovaa vauhtia työpaikoilla. Uusi EU-lainsäädäntö määrittelee tekoälyn käytön raamit – mutta mitä se tarkoittaa pk-yritysten kannalta? Mitä yritysten tulisi huomioida liiketoiminnassaan EU:n tekoälysäädökseen liittyen? Tule kuuntelemaan, kun asiantuntijamme purkavat aihetta sekä vastaavat kysymyksiinne.
EK, asiantuntija Peppiina Huhtala Teknologiateollisuus, johtava asiantuntija Joonas Mikkilä Treamer, CEO Peter Sazonov

Pe 22.3. klo 8.30-9.30

Kansainvälistymisen näkymät ja palvelut pk-yrityksille

Tarjoamme katsauksen tärkeimpien vientimarkkinoiden näkymiin, kansainvälisen kasvun lähteisiin sekä pk-yrityksille tarkoitettuihin kansainvälistymispalveluihin.
EK, johtava asiantuntija Paavali Kukkonen EK, johtaja Timo Vuori

Pe 5.4. klo 8.30-9.30

Vinkkejä energiatehokkuuden parantamiseen pk-yrityksessä

Energian hinnat ovat puhututtaneet yrityksiä ja kuluttajia energiakriisin jälkeenkin. Energiatehokkuuden parantaminen on suora keino vaikuttaa energialaskuun. Tervetuloa hakemaan vinkkejä, mitä mahdollisuuksia energiatehokkuuden parantamiseen on, mistä voisi löytyä rahoitusta ja käytännön opastusta. Käydään myös läpi, miten energiatehokkuutta koskeva lainsäädäntö on muuttumassa.
EK, johtava asiantuntija Kati Ruohomäki Motiva Oy, johtava asiantuntija Tomi Kiuru

Pe 19.4. klo 8.30-9.30

Millaisen perehdytyksen ja millaista palautetta kesätyöntekijät haluavat saada?

Vinkit perehdytykseen, palautteenantoon ja vastuulliseen kesätyönantajuuteen Suomen suurimman kesäduunitutkimuksen pohjalta.
Oikotie, Head of Employer Branding Päivi Salminen-Kultanen

Pe 26.4. klo 8.30-9.30

Ympäristöluvitus uudistuu ja luonnon monimuotoisuus on nousemassa yritysten agendoille – miten nämä vaikuttavat pk-yrityksiin?

Tiivis tulevaisuuskatsaus investointien lupamenettelyjen sujuvoittamisesta – mitä lakiuudistuksia on menossa ja milloin ne astuvat voimaan? Lisäksi katsaus luonnon monimuotoisuuteen – aihe on noussut yritysten agendoille, mutta mitä se tarkoittaa pk-yritysten näkökulmasta?
EK, johtava asiantuntija Minna Ojanperä EK, johtava asiantuntija Janne Peljo

Pe 17.5. klo 8.30-9.30

Miten liikenteen murros näkyy pk-yrityksille?

Liikenteen sähköistyminen etenee vauhdilla henkilöautoissa, ja sama näkymä on pidemmällä aikavälillä sähköisissä paketti- ja kuorma-autoissa. Tule kuulemaan miten liikenteen ilmastotoimet etenevät ja mitä muutosta edistetään Suomessa. Polttoaineveroa ja jakeluvelvoitetta on juuri alennettu, mutta EU:n laajuinen tieliikenteen päästökauppa häämöttää jo muutaman vuoden päässä. Toinen teema on liikenneinfran korjaus- ja investointivelka, joka kasvaa kaikissa maakunnissa. Infossa kuullaan tilannekatsaus siitä, miten nykyinen hallitus aikoo tilannetta parantaa.

EK, johtava asiantuntija Tiina Haapasalo Autoalan tiedotuskeskus, liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja

Pe 7.6. klo 8.30-9.30

Rahoituksen saatavuus pk-yritysten näkökulmasta

Tietoiskussa kuullaan asiantuntijoiden arvioita rahoitusmarkkinoiden, korkotilanteen ja rahoituksen saatavuuden tulevasta kehityksestä. Esittelemme myös julkisia rahoituskanavia, jotka ovat pk-yrityksille hyödyllisiä.
Business Finland, Executive Director (Funding Services) Timo Metsä-Tokila Finnvera, rahoitusjohtaja (kasvu ja kansainvälistyminen) Otto Lindstedt Nordea, pääekonomisti Tuuli Koivu Rahoituskartta julkisten toimijoiden rahoituksesta yrityksille

 

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

26.01.2024 – 07.06.2024

Sijainti

Teams-webinaari