SAK kantaa yksin vastuun neuvottelujen katkaisemisesta

SAK:n uhkaus keskeyttää käynnissä olevat työmarkkinaneuvottelut Postin tilanteen vuoksi vaarantaa yritykset kääntää maamme talous kasvuun. Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan SAK:n ilmoitus osoittaa kylmää piittaamattomuutta maamme tilannetta kohtaan.

– Postin työmarkkinaneuvottelut ovat aivan väärä syy syöstä Suomi rotkoon. Uhkaus tukilakkoaseen käyttämisestä Postin työriidan tukemiseksi osoittaa täydellistä suhteellisuuden tajun puutetta, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies toteaa.

Postin toimintaympäristö on muuttunut radikaalisti viimeisten vuosien aikana. Viestit ovat siirtyneet verkkoon, mutta nykyiset työehdot estävät Postia reagoimasta tilanteeseen.  On myös työntekijöiden etu, että uudistumisella pyritään säilyttämään mahdollisimman monta työpaikkaa. Samalla on syytä muistaa, että Postin toimet ovat täysin laillisia.

Maan hallitus antoi työmarkkinajärjestöille mahdollisuuden neuvotella vaihtoehtoinen ratkaisu hallituksen päätökselle käyttää pakottavaa lainsääsäädäntöä. EK on käynyt näitä neuvotteluja rakentavasti ja myönteisesti, mutta SAK:n ilmoitus keskeyttää neuvottelut on kylmä suihku.

– SAK:n ilmoitus keskeyttää neuvottelut ja puheenjohtaja Lauri Lylyn esittämät arviot tukitoimista uhkaavat johtaa kylmään kauteen työmarkkinoilla, Häkämies sanoo.

Mikäli SAK toteuttaa uhkauksensa, ei EK:lle jää vaihtoehtoja. SAK kantaa nyt yksin suuren vastuun neuvottelujen katkaisemisesta.