CrisolteQin Kenneth Ekmanista vuoden teknologiajohtaja

23.01.2013

Vuoden 2013 teknologiajohtajaksi on valittu CrisolteQ Oy:n toimitusjohtaja Kenneth Ekman. Tekniikan Akatemian (TAF) jakama palkinto jaettiin nyt kolmatta kertaa. Elinkeinoelämän keskusliitto EK osallistui hankkeeseen ja voittajan valintaan toisen kerran.

Vuoden CTO -palkinto jaetaan tunnustuksena teknologiajohtajalle, joka on työllään vaikuttanut yrityksensä teknologiakyvykkyyteen ja kasvumahdollisuuksiin, toimii inspiroivana johtajana sekä vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnallisissa verkostoissa.

– Tänä vuonna palkinto myönnetään pienen yrityksen innovatiiviselle yrittäjälle. Kenneth Ekman edustaa sellaista teknologiaosaamista ja yrittäjyyttä, jota Suomessa kaivataan. Liiketoiminta on tutkimuslähtöistä ja kysymyksessä on kasvuyritys, joka on verkostoitunut isojen yritysten kanssa, sanoo kilpailun juryssa mukana ollut EK:n innovaatiojohtaja Hannele Pohjola.

Nyt palkitun Ekmanin perustama yritys CrisolteQ Oy kehittää talteenottomenetelmiä kemianteollisuuden sivuvirroista. Se käyttää itse kehittämiään materiaaleja erotellakseen ja kierrättääkseen teollisia metalleja, joita on yleensä vaikea kierrättää. Talteen otettuja metalleja voidaan käyttää uudelleen mm. tietokoneiden ja älypuhelinten akuissa sekä kemikaalien valmistuksessa käytettävissä katalyyteissa.

Vuoden teknologiajohtaja -palkinto jaettiin tänä vuonna yhteistyössä Tekniikan Akatemian (TAF), Spinverse Oy:n, Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ja Sitran kanssa. Lisäksi hankkeessa toteutettiin yritysten kehittämis- ja innovaatiotoiminnan trendejä peilaava kysely.

Lisätietoja:

Tekniikan Akatemia (TAF)

Hannele Pohjola, innovaatiojohtaja, EK, p. 09 4202 2530