Dubain maailmannäyttely lähestyy

24.06.2015

Lähikuukausina Suomessa on aika pohtia, lähdemmekö mukaan Dubain EXPO:on. Arabiemiraateissa tunnetaan kiinnostusta suomalaista teknologiaa ja koulutusta kohtaan. Potentiaalia on myös infrarakentamisessa.

Milanon massiivinen maailmannäyttely on parhaillaan käynnissä, mutta suomalaisen bisneksen katseet suuntautuvat jo seuraavaan isompaan EXPO:on Dubaissa 2020–2021.

EK on käynyt ensimmäisiä pohdintoja Dubai EXPO:on osallistumisen eduista ja miinuksista niin jäsenyritystensä kuin Finpron, ulkoministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa.

Suomen osallistumisella tai poisjäännillä on suora vaikutus suomalaisten yritysten mahdollisuuksiin päästä kiinni EXPO-hankkeisiin tai muihin urakoihin laajemmin Arabiemiraateissa.

Isäntämaa Arabiemiraatit on ilmoittanut panostavansa useita miljardeja euroja varsinaisen EXPO-alueen lisäksi mm. metro- ja rautatieyhteyden jatkamiseen sekä sijaintiinsa lento- ja laivaliikenteen solmukohtana. Samanaikaisesti Arabiemiraattien tavoitteena on päästä pois öljyriippuvuudesta ja monipuolistaa talouden perustaa.

Suomi on isäntämaalle kiinnostava maa koulutuksen ja terveysteknologian lisäksi myös cleantech-osaajana. Dubain EXPO voi parhaimmillaan tarjota suomalaisyrityksille mahdollisuuksia myös rakentamisessa sekä vahvistaa suomalaisten yritysten bisnesmahdollisuuksia myös pidemmälle tulevaisuuteen.

Arabiemiraatit esittää virallisen osallistumiskutsun Suomelle todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella. EK pitää tärkeänä, että Suomen ja elinkeinoelämän yhteinen näkemys maailmannäyttelyyn osallistumisesta olisi siihen mennessä jo valmiiksi selvillä.

Tutustu Dubain EXPO:n sivuihin.