Kasvuhakuinen strategia lentoliikenteelle

06.02.2015

Liikenne- ja viestintäministeriö esitteli 6.2. kansallisen strategian lentoliikenteelle. Lentoliikenne tukee Suomen talouden kasvu- ja kehittymismahdollisuuksia sekä kilpailukykyä.

Suomessa Helsinki-Vantaan matkustajamäärien ennustetaan kasvavan puolella vuoteen 2030 mennessä. Kasvu tulee pääosin kansainvälisestä liikenteestä. Helsinki-Vantaan lentoasemaa kehitetään määrätietoisesti vaihtomatkustajahubina.

Koko Suomen lentoasemaverkostoa ylläpidetään ja hinnoitellaan jatkossakin verkostoperiaatteen mukaisesti. Tämä merkitsee sitä, että kenttämaksut ovat samat kaikilla lentokentillä ja hiljaisempien kenttien tulosta tasataan Helsinki-Vantaan tuloilla.

– On hienoa, että strategian kärkihankkeita ovat matkailun kasvun edistäminen Lapissa, Pohjois-Suomessa ja Itä-Suomessa, iloitsee johtava asiantuntija Tiina Haapasalo EK:sta.

Strategian kärkihankkeita ovat matkailun kasvun edistäminen Lapissa, Pohjois-Suomessa ja Itä-Suomessa. Kärkihankkeena on myös läntisen ja keskisen Suomen saavutettavuuden vahvistaminen hyödyntäen monipuolisia matkaketjuja Tampere keskipisteenä. Elinkeinoelämän kannalta tärkeä linjaus koskee myös lentorahtitoimintaa, jolle turvataan ympärivuorokautinen liikennöinti Helsinki-Vantaalta.