Kasvuyrittäjien Slush rikkoi ennätykset

14.11.2013

Helsinki on ollut tällä viikolla start-up-toiminnan maailmanlaajuinen keskuspaikka. Slush toi paikalle yli 1000 kasvuyritystä ja 60 miljardin euron pääomat.

Slush-tapahtuma kokosi yli tuhat kasvuyritystä Pohjois-Euroopasta, Venäjältä ja kauempaakin. Tietotekniikka- ja pelialan ohella esillä oli paljon cleantechiä ja life sciences –yrityksiä. Slushiin saapuivat maailman johtavat sijoitusrahastot, joista suurimmat etsivät kohteita kymmenien miljoonien eurojen sijoituspoteille. Kaiken kaikkiaan riskisijoituspääoman arvioidaan nousseen 60 miljardiin euroon.

Tehokkaan matchmakingin avulla Slush linkitti yritykset potentiaalisimpien rahoittajien kanssa. Yritysten tarpeet vaihtelivat. Alkuvaiheen start-upit olivat kiinnostuneita enkelisijoittajista tai sarjayrittäjistä. Paikalla oli myös pidemmälle ehtineitä yrityksiä, jotka hakivat vauhtia kasvuun jopa sadan miljoonan euron rahoituskierroksilla.

Slush-tapahtumasta vastaa Aalto-yliopiston yhteydessä toimiva yrityskiihdyttämö Startup Sauna. Se on onnistunut rakentamaan pääjärjestäjä Miki Kuusen johdolla Slushista yhden Euroopan merkittävimmistä kasvuyritysten sijoittajatapahtumista:
-Suomessa on tyydytty liian pitkään pelkkiin kotimarkkinoihin. Halusimme muuttaa tilanteen ja rakentaa Startup Saunan ja Slushin keinoin yhden maailman parhaista ekosysteemeistä.

Slush on myös yksi Team Finlandin kärkihankkeita. Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Outi Ervasti perustelee kytkentää:
-Team Finlandin tavoitteena on vauhdittaa investointeja suomalaisyrityksiin sekä tehdä Suomesta startup-toiminnan kansainvälinen keskittymä. Slush on paras mahdollinen paikka edistää näitä tavoitteita.

http://www.slush.org