On taas Energiansäästöviikon aika

Suomessa vietetään tällä viikolla valtakunnallista Energiansäästöviikkoa. Motivan koordinoiman kampanjan teemana on kiinnittää huomiota energiansäästöön ja tottumuksiin käyttää energiaa. Tämän vuoden kampanja huipentuu perjantaina Säätytalolla, jossa allekirjoitetaan uudet energiatehokkuussopimukset eri aloille vuosille 2017-2025. EK on yksi elinkeinoelämän sopimuksen allekirjoittajista ja viettää samalla myös energiansäästöviikkoa.

Kampanjaviikkoon on ilmoittautunut ennakkoon yli 340 yritystä, yhteisöä ja kuntaa eri puolilta Suomea. Motiva on järjestänyt Energiansäästöviikkoa vuodesta 1997. Tänä vuonna viikko tarjoaa ohjelmaa etenkin kouluille ja oppilaitoksille. Energiansäästöviikko on hyvä lähtölaukaus, kun oppilaitoksessa halutaan luoda suotuisa maaperä energiatehokkuustyön käynnistämiselle, kertoa opiskelijoille, opettajille ja muulle henkilökunnalle energiankäyttöön liittyviä faktoja sekä juurruttaa järkevä energiankäyttö osaksi oppilaitoksen toimintatapoja.

Energiansäästöviikon nettisivuille on koottu linkkejä ja vinkkejä, joilla lämmitykseen, liikkumiseen ja ruokaan liittyviä hankintoja voi lähteä viemään eko- ja energiatehokkaampaan suuntaan. Materiaali sopii sekä työpaikoille että kotitalouksille.