Team Finlandin palvelut nyt yhden puhelinnumeron takana

27.08.2015

Asiakasyrityksen ei tarvitse enää tuntea eri Team Finland -organisaatioiden työnjakoa, vaan ne palvelevat yrityksiä yhtenä joukkueena ilman siirtelyä luukulta toiselle.

Yritys saa kaikki tarvitsemansa palvelut yhdeltä luukulta, lupasi elinkeinoministeri Olli Rehn Team Finland –päivässä 27.8.

– Yrityksen ei tarvitse opetella julkisten organisaatioiden työnjakoa saadakseen niiltä palvelua. Hallintohimmeleiden pyörittelyn sijaan katse on suunnattava uusien markkinoiden valloittamiseen ja uuden kasvun eväiden rakentamiseen.

Joukkuepeli konkretisoituu palveluissa

Ensimmäiset yrityksille näkyvät muutokset ovat yhteinen palvelunumero (0295 020 510) ja yhteydenottolomake .

Palvelua parannetaan paitsi keskittämällä asiakaspalvelua, myös tiivistämällä organisaatioiden yhteistyötä asiakkuuksien hoitamisessa. Yritykselle kootaan sen tarpeita parhaiten palveleva tiimi eri organisaatioiden asiantuntemusta yhdistellen. Tiimi suunnittelee asiakkaalle palveluehdotuksen ja huolehtii asiakkaan muuttuvista tarpeista.

Alueellisessa toiminnassa tehdään yhteistyötä paikallisten toimijoiden kuten seudullisten kehittämisyhtiöiden, kauppakamareiden ja Suomen Yrittäjien kanssa.

Sipilä ja Siilasmaa ohjausryhmän johdossa

Pääministeri Juha Sipilä on nimittänyt Team Finlandin uuden ohjausryhmän varapuheenjohtajaksi Nokia Oyj:n ja F-Secure Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaan. Pääministeri Sipilä toimii itse ohjausryhmän puheenjohtajana.

Ohjausryhmän jäseniksi nimettiin Inventure Oy:n partneri Ilkka Kivimäki, Suominen Oyj:n toimitusjohtaja Nina Kopola, Oilon Oy:n hallituksen puheenjohtaja Päivi Leiwo, Teknos Group Oy:n konsernijohtaja Paula Salastie, valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri Paula Lehtomäki, ulkoasiainministeriön valtiosihteeri Peter Stenlund, työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö (1.10.2015 alkaen) Jari Gustafsson ja opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

Hallituskaudeksi nimitettävä ohjausryhmä vastaa verkoston strategisesta ohjauksesta ja tavoitteiden asettamisesta. Kokoonpanolla taataan vuorovaikutus yritysmaailman ja valtionhallinnon välillä.


Mikä Team Finland?

Team Finland -verkosto vie Suomea maailmalle. Se auttaa suomalaisia yrityksiä kansainvälistymään, houkuttelee Suomeen ulkomaisia investointeja ja rakentaa Suomen maakuvaa. Team Finland -verkosto kokoaa yhteen näiden alojen toimijat Suomessa ja ulkomailla.

Team Finlandin ytimessä ovat yrityksille tarjottavat julkisrahoitteiset kansainvälistymispalvelut. Näitä palveluita tarjoavat mm. Finpro, Tekes, Finnvera, ulkoministeriön edustustot sekä monet muut organisaatiot kuten alueelliset palveluntarjoajat. Myös elinkeinoelämä ja yritykset kytkeytyvät tiiviisti Team Finlandiin sekä asiakkaina että yhteistyökumppaneina.