Vientikauppojen rahoitusmahdollisuudet tutuiksi

15.01.2013

Finnveran viime vuonna käynnistämä Vientikaupan rahoitus -ohjelma jatkuu, ja seuraavaan ohjelmaan haetaan parhaillaan uusia yrityksiä. Hakuaika keväällä käynnistyvään ryhmään päättyy 1.3.2013.

Vientikaupan rahoitus -ohjelman tavoitteena on parantaa yritysten vientikauppoihin liittyvää osaamista. Se soveltuu pk-yrityksille, jotka harjoittavat suoraa vientiä, ovat jo tehneet ensimmäiset vientikauppansa ja haluavat edelleen kasvaa vientiä lisäämällä. Ohjelmaan osallistui viime vuonna jo 55 yritystä.

– Yritykset eivät tunne riittävästi markkinoilla olevia rahoitusinstrumentteja eivätkä sen vuoksi osaa myöskään hyödyntää esimerkiksi rembursseja, vientivekseleitä tai laskusaatavien luottovakuuttamista tehdessään tarjouksia ulkomaisille asiakkailleen. Ohjelmallamme edistämme omalta osaltamme yritysten vientiin liittyvää rahoitusosaamista, sanoo rahoituspäällikkö Erno Ihto Finnverasta.

Pankeilla on päärooli vientikauppojen rahoituksen järjestämisessä, joten on tärkeää, että ohjelmaan osallistuvalla yrityksellä on toimiva pankkisuhde. Yrityksen liiketoiminnan täytyy luonnollisesti olla kannattavaa ja terveellä pohjalla.

– Ohjelmamme on hyvin käytännönläheinen, ja se tarjoaa yritykselle mahdollisuuden löytää pankin ja Finnveran asiantuntijoiden kanssa omiin vientihankkeisiinsa sopivia rahoitusratkaisuja.

Yhteistyökumppaneina toimivat vientiä rahoittavien pankkien lisäksi myös Management Institute of Finland MIF ja Kansainvälinen kauppakamari ICC. Ohjelma on maksuton lukuun ottamatta yhteistyökumppaneiden järjestämää koulutusta.

Lisätietoja Finnveran Vientikaupan rahoitus -ohjelmasta