Katja Miettinen

Töissä

Työskentelen asiantuntijana EK:n Työelämä-vastuualueella työlainsäädäntötiimissä. Pääasiallisiin tehtäviini kuuluvat työlainsäädäntöön liittyvien EU-hankkeiden kansallinen ja EU-tason valmistelu sekä kansallinen täytäntöönpano. Toimin EK:n edustajana kansainvälisen työorganisaatio ILO:n sekä Eurofoundin toiminnassa. EK tekee tärkeää vaikuttamistyötä työelämäasioissa kansallisen edunvalvonnan lisäksi elinkeinoelämän äänenä myös EU:ssa ja kansainvälisellä tasolla. Lisäksi vastuulleni kuuluvat työehtosopimus- ja työrauha-asiat.

Vapaalla

Lasteni harrastustoiminnalta liikenevän vapaa-aikani käytän hevosharrastuksen parissa ja lenkkeillen perheemme koiran kanssa.

 Ensimmäinen työpaikkani

Ensimmäistä kertaa tutustuin työelämään 15-vuotiaana kotieläinpuistossa Kuopiossa, jossa työskentelin kesät koko lukion ajan. Puistossa oli yli 200 erilaista eläintä tavallisista maatilan eläimistä strutseihin. Kesät menivät kuin siivillä kivoissa työtehtävissä ja sain paljon arvokasta ja monipuolista työkokemusta puiston asiakaspalvelusta, eläinten hoidosta ja ratsastustuntien ohjauksesta.

Kirjoitukseni

”Whistle blowing” -lailla pelisäännöt väärinkäytöksistä ilmoittamiseen

Oikeusministeriön viime viikolla julkaisemassa työryhmämietinnössä ehdotetaan, että Suomeen säädettäisiin uusi laki ilmoittajan suojaksi. Lain tarkoituksena...
07.07.2021

Katja Miettinen: EU:n sosiaalista ulottuvuutta ei tule kahlita lainsäädännöllä

EU:n sosiaalisen ulottuvuuden kehittäminen ja jäsenmaiden sosiaalipolitiikan sekä työlainsäädännön harmonisointiin tähtäävät toimenpiteet vaativat tarkkaa harkintaa....
05.07.2019