Jyri Häkämies: Uskomme Ukrainaan ei saa horjua – tuen on jatkuttava

Valtiot, yritykset, järjestöt ja kansalaiset ovat auttaneet Ukrainaa hyökkäyssodan alusta alkaen, mutta lisätuki on sodan vakavassa vaiheessa enemmän kuin tarpeen. Ukrainan suurlähetystö pyytää yritysten tukea kauttamme – presidentti Zelenskyn alaisuudessa toimiva Ukrainan valtion virallinen varainkeruukampanja ”United24” on siihen erinomainen väylä.

Venäjän julmasta hyökkäyksestä Ukrainaan tulee kuluneeksi 2 vuotta. Ukraina, sen sotilaat ja kansa on osoittanut valtavaa taistelutahtoa ja urheutta puolustaessaan maataan ulkoista hyökkääjää vastaan. Viime aikojen tiedot ja tapahtumat Venäjällä ja mm. Aleksei Navalnyin kuolema vahvistavat käsitystämme, ettei Venäjään voi luottaa. Venäjä on uhka länsimaiselle demokratialle.

Ukraina taistelee paitsi oman itsenäisyytensä, myös koko vapaan länsimaisen oikeus- ja yhteiskuntajärjestelmän puolesta.

On äärimmäisen tärkeää, ettei uskomme Ukrainaan lopu vaan haluamme auttaa ja tukea rohkeaa kansaa sen taistelussa Venäjään vastaan.

Valtiot, yritykset, järjestöt ja kansalaiset ovat tukeneet Ukrainaa sen selviytymistaistelussa eri tavoin, mutta lisätuki on enemmän kuin tarpeen.

Siksi Ukrainan Suomen suurlähetystö pyytää yritysten tukea kauttamme. Kannustamme yrityksiä osallistumaan Ukrainan tukemiseen United24-kampanjan kautta, joka on presidentti Zelenskyn alaisuudessa toimiva Ukrainan hallinnon virallinen varainkeruukampanja:

United2024-varainkeruukampanja