Talents Available -tilaisuudesta eväitä Kiina-osaajien rekrytointiin to 5.9.

20.08.2013

Pääministeri Jyrki Kataisen isännöimässä tilaisuudessa esitellään parhaita käytäntöjä Kiina-talenttien rekrytoimiseksi. Ilmoittaudu viimeistään ke 28.8. Jatkoa seuraa myöhemmin syyskuussa Talent Match goes China -rekrytointitapahtumassa.

Suomessa on yli 2 000 kiinalaista korkeakouluopiskelijaa tai jatko-opiskelijaa. Useimpien side Suomeen katkeaa kotimaahan paluun jälkeen. Samaan aikaan Kiinan markkinoille tähtäävät suomalaisyritykset tarvitsevat kipeästi Kiina-osaajia. Erityisen arvokkaita voivat olla sellaiset kiinalaiset, joilla on omakohtaista kokemusta Suomen olosuhteista.

Nyt on tärkeää löytää keinoja, joilla kiinalaiset talentit saadaan sitoutettua toimimaan suomalais-kiinalaisten kauppasuhteiden hyväksi opintojensa päätyttyä. Tätä on peräänkuuluttanut myös pääministeri Jyrki Katainen, joka on vastuuttanut EK:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön etsimään tilanteeseen ratkaisuja Team Finland -verkoston voimin.

Talents Available to 5.9.

Talents Available™ – tapping the talent pool for global growth! -seminaari pidetään 5.9. klo 9–19 Paasitornin kokouskeskuksessa. Tilaisuuden tarkoituksena on herättää keskustelua sekä esitellä hyväksi todettuja käytäntöjä Kiina-talenttien rekrytoimiseksi ja verkottumiseksi suomalaisyritysten kanssa. Seminaarin avaa pääministeri Jyrki Katainen, jonka jälkeen kuullaan niin Kiina-talenttien kuin myös yritysedustajien kokemuksia sekä esitellään case Expat project. Lue lisää seminaarista ja ilmoittaudu 28.8. mennessä.

Talents Match goes China ti 17.9.

Seuraava askel on ”Talent Match goes China!” -rekrytointitapahtuma, joka järjestetään ti 17.9. klo 13–17.30 Helsingin Wanhassa Satamassa. Sen avulla tuodaan yhteen yritykset sekä Suomessa asuvat kiinalaiset opiskelijat ja alumnit. Lue lisää ja ilmoittaudu 14.9. mennessä.

Talent Match goes China toteutetaan OKM:n, Talent Matchin ja EK:n yhteistyönä. Se on osa Team Finland goes China –hanketta sekä Helsinki Region Welcome Weeks –tapahtumasarjaa (www.welcomeweeks.fi)