Yrityskohtaisia palkkatilastoja EK:n verkkopalvelussa

27.03.2018

Syyskuun 2017 kuukausipalkkatilasto on valmistunut. Yritykset jotka ovat vastanneet palkkatiedusteluun, saavat palkkioksi hyödyllistä tietoa niiden omasta palkkatasosta ja vertailutietoa koko alan keskiarvoihin EK Palkat Online -verkkopalvelusta. Palveluun kirjaudutaan yrityskohtaisilla tunnuksilla, jotka on viime viikolla lähetetty yrityksiin, kertoo EK:n tilastopäällikkö Mikko Mankki.

Palveluun pääset EK:n palkkatilastot-sivulta

Neljännen vuosineljänneksen 2017 tuntipalkkatiedustelua tehdään parhaillaan ja tulokset valmistuvat toukokuussa.

EK:n palkkatilastot ovat osa Suomen virallista tilastoa

EK tuottaa palkkatilastoja erityisesti toimialojensa työmarkkinaedunvalvontaa varten.

– Palkkatilastot kertovat, millaisia palkkoja eri aloilla, eri tehtävissä ja eri henkilöstöryhmissä käytännössä on maksettu. Tilastoista nähdään myös, miten palkat ovat kehittyneet eri vuosina. Näin yritykset voivat seurata markkinapalkkojen tasoa ja kehitystä. Palkkatilastoaineistoa tarvitaan myös silloin, kun työehtosopimusneuvotteluissa lasketaan palkankorotusten kustannusvaikutuksia, kertoo Mankki.

EK:n tilastoihin luotetaan myös palkansaajajärjestöissä, Tilastokeskuksessa ja tutkimuslaitoksissa. SAK, STTK ja YTN tekevät EK:n palkkatilastoasiantuntijoiden kanssa tilastoyhteistyötä ja saavat käyttöönsä tarkastetut tulokset omilta sopimusaloiltaan.

Tilastokeskus vie EK:n palkkatilastoaineiston osaksi Suomen virallista tilastoa ja Eurostat osaksi EU:n palkkarakennetilastoa. EK tekee yhteistyötä myös joidenkin tutkimuslaitosten kanssa.