Syyskuun palkkatiedustelu

Tulosta

Huom! EK ei hyödynnä palkkatilastoinnissa kansallista tulorekisteriä, joka otetaan käyttöön vaiheittain vuosina 2019 ja 2020. Tulorekisteri sopii huonosti tilastointitarkoituksiin, ja sen kautta saatava aineisto ei täyttäisi työmarkkinatoiminnan palkkatilastolle asettamia laatuvaatimuksia. Tulorekisterin käyttöönotto ei täten aiheuta muutoksia EK:n palkkatiedusteluissa.

EK ei myöskään voi hyödyntää tulorekisterin ammattiluokitusta (TK10-koodisto), sillä EK käyttää palkkatilastoinnissa omia alakohtaisia luokituksiaan.

Keitä tiedustelu koskee?

Syyskuun palkkatiedustelu tehdään vuosittain syyskuulta kaikilla EK:n sopimusaloilla. Tiedustelu koskee teollisuuden ja rakentamisen toimihenkilöitä sekä useimpien palvelualojen kuukausi- ja tuntipalkkaisia työntekijöitä ja toimihenkilöitä, lukuun ottamatta kiinteistöpalvelualan tuntipalkkaisia siivoojia.

Katso syyskuun palkkatiedustelun alakohtaiset vastausohjeet ja tietomallit tästä >>

Miltä ajalta tiedot annetaan?

Palkkatiedot EK:n syyskuun palkkatiedusteluun ilmoitetaan syyskuun ajalta tehdystä työstä maksetuista palkoista lukuun ottamatta tulos- ja voittopalkkioita, jotka ilmoitetaan vuositason tietona (lokakuu – syyskuu).

Miten syyskuun palkkatiedusteluun vastataan?

Tiedusteluun voi vastata joko yritys itse tai sen edustaja (esim. tilitoimisto tai muu palkanlaskentapalveluja tarjoava yritys).

Eri aloja koskevat ohjeet poikkeavat toisistaan. Valitse alakohtainen vastausohje sen mukaan, mihin liittoon työnantaja kuuluu.

EK:n syyskuun palkkatiedustelun asiointipalvelu
asiointipalveluun tästä >>

Miten vastaukset toimitetaan EK:hon?

Palkkatiedusteluun voi vastata asiointipalvelussa tai SFTP:llä. Ensisijaisesti vastaajien toivotaan käyttävän EK:n palkkatiedustelun asiointipalvelua.

HUOM!
Tilastoaineistoja ei tule tietoturvasyistä lähettää EK:lle sähköpostitse.

  • EK:n palkkatiedustelun asiointipalvelu
    Lataa EK:n palkkatiedustelun ohjesivuston mukainen tiedosto tai syötä tiedot lomakkeelle asiointipalvelussa. Mikäli palkanlaskentaohjelmasta ei saa valmista tiedostoa, voi csv-muotoon tallennetun Excel-tiedoston muodostaa myös itse: palkkatiedustelun tietomallin mukaisen tilastovastauksen luontiEK:n syyskuun palkkatiedustelun asiointipalvelu: asiointipalveluun tästä >>
  • SFTP-tiedonsiirto Tarkoitettu lähinnä erikoistapauksia varten ja erityisen suurille tietomäärille, muuten tulee käyttää asiointipalvelua. Tiedonsiirto tapahtuu salattua tiedonsiirtoprotokollaa SFTP (Secure File Transfer Protocol) käyttäen. Siirtoon sopivia sovelluksia on saatavana maksuttomina internetistä, esim. WinSCP. Sovelluksen asentaminen ja mahdolliset palomuuriasetukset vaativat todennäköisesti tietotekniikka-asiantuntijan apua. Tietojen antaminen internetin kautta on maksutonta. Liikenne salataan samalla salaustasolla kuin verkkopankkiyhteydet.
  • Tästä asiointipalvelun ohjeeseen (pdf)
  • SFTP-ohje (pdf)
  • Ohjevideo (html5)

 

Tarvitsetko apua?

Kysymyksiä ja palautetta voitte lähettää sähköpostitse osoitteeseen tilasto@ek.fi.

Lisätietoja Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ek.fi
(ilman skandinaavisia merkkejä)
Syyskuun palkkatiedustelu, palvelualat
Tatiana KitTatiana Kit
puh. 09 4202 3225
Sari KorvenrantaSari Korvenranta
puh. 09 4202 3224
Syyskuun palkkatiedustelu, teollisuus, rakentaminen ja eräät palvelualat
Kauppinen_SirkkaSirkka Kauppinen
puh. 09 4202 2377
Garavelli_RiittaRiitta Garavelli
puh. 09 4202 2231
Tiedonsiirto
Antti JämsénAntti Jämsén
puh. 09 4202 2271