Johanna Linna

Töissä

Toimin asiantuntijana EK:n yrityslainsäädännön tiimissä. Vastuullani on erityisesti kuluttajansuojalainsäädännön sekä sisämarkkinalainsäädännön (ml. standardointi) edunvalvonta. Kuluttajapolitiikka on parhaimmillaan kasvun mahdollistavaa ja vastuullista yritystoimintaa tukevaa ohjausta. Jotta kuluttajapolitiikka ja -sääntely pääsee tähän tavoitteeseen, sen on oltava pitkäjänteistä ja johdonmukaista. Jos lainsäädäntöä uudistetaan, on tärkeää varmistaa, että lainsäädäntö on selkeää ja määrittää kuluttajien ja elinkeinonharjoittajien oikeudet ja velvollisuudet tasapainoisesti. Yrittäjänä ja eri kokoisten ja eri toimialoilla toimivien yritysten kanssa toimineena haluan olla osaltani vaikuttamassa siihen, että yrityksiä koskeva lainsäädäntö, niin kansallisesti kuin EU-tasollakin, on kannustavaa, suomalaisten yritysten kilpailukykyä lisäävää ja ennakoitavaa.

Vapaalla

Rakastan luontoa ja luonnossa liikkumista. Olen aina valmiina kokeilemaan uusia lajeja ja harrastuksia, jotka jotenkin liittyvät luonnossa tekemiseen. Erityisen lähellä sydäntäni on Lappi, jonne suuntaamme perheen kanssa aina tilaisuuden tullen hiihtämään, laskettelemaan, vaeltamaan tai maastopyöräilemään. Kesäisin meidät voi löytää myös saaristosta veneilemästä.

Ensimmäinen työpaikkani


Ensimmäisenä kesätyönäni olin alakoulun kesälomalla herneen myyjänä Salon torilla. Se oli paitsi hauskaa, myös erittäin opettavaista. Herneet viljeltiin perheemme maatilalla, poimin ne itse ja myin suoraan torilla. Torilla vallitsi omat kirjoittamattomat sääntönsä myyntipaikoista hinnoitteluun eikä markkinahäiriköitä katsottu hyvällä. Silloin motivoi ehkä eniten päivän aikana kertynyt myynti ja välipalaksi nautitut jätskit, mutta jälkeenpäin ajateltuna torilla näki pienoiskoossa, miten markkina toimii ja mikä on eri toimijoiden merkitys kokonaisuudessa.