Osa-aikatyö palkkahallinnossa

Osa-aikatyö on jatkuvasti lisääntynyt. Osa-aikaisuuden syynä on yleisimmin opiskelu. Myös eläkkeelle siirtyminen, lastenhoito tai terveydelliset syyt ovat usein osa-aikatyön perusteena. Osa-aikatyöhön siirrytään usein määräajaksi työsuhteen jatkuessa.

Sisältö
Osa-aikatyöstä ja siihen siirtymisestä voidaan sopia työntekijän kanssa. Myös lainsäädäntö mahdollistaa osa-aikaisen työnteon muun muassa osittaisen hoitovapaan, osa-aikaisen sairausloman, osatyökyvyttömyyseläkkeen ja osa-aikaeläkkeen perusteella. Osa-aikaeläke poistuu vuonna 2017 ja sen tilalle tulee varhennettu vanhuuseläke. Mitä muutos tarkoittaa käytännössä? Kuka voi siirtyä osa-aikaeläkkeelle vuonna 2016? Miten osa-aikatyöstä sairauden jatkuessa voidaan sopia? Onko pienen lapsen vanhemmalla oikeus siirtyä osa-aikatyöhön?

Osa-aikatyötä koskevat säännökset ovat asianomaisessa laissa ja ne rajoittavat joko siirtymistä osa-aikatyöhön tai osa-aikatyön palkka- ja työaikaehtoja. Näistä säännöksistä seuraa useita osa-aikatyöhön liittyviä palkkahallintokysymyksiä. Lakipykälät ja työehtosopimusten määräykset eivät usein anna suoraa vastausta kysymykseen.

Osa-aikatyössä työajan pituus ja sijoittelu voivat vaihdella laajasti. Miten työajasta voidaan sopia ja miten työaika voidaan osa-aikatyössä järjestää. Miten osa-aikatyön palkka- ja työehdot määräytyvät?

Miten luontoiseduista voidaan osa-aikatyöhön siirryttäessä sopia? Miten osa-aikatyössä kertyy vuosilomaa, miten lomapalkka lasketaan ja kuinka loma pidetään. Miten lisä- ja ylityö määräytyvät osa-aikatyössä? Onko työntekijällä oikeus työajan tasoittumisvapaisiin ja arkipyhäkorvaukseen?

Koulutuksessa käsitellään erilaisia osa-aikatyötilanteita ja niihin liittyviä lakisääteisiä edellytyksiä sekä sopimuksenvaraisia asioita. Toinen osakokonaisuus sisältää palkkahallintoon liittyvät asiat.

Päivän tarkempi ohjelma tästä

Kenelle
Kurssi on tarkoitettu kaikille niille, joiden työnkuvaan kuuluu palkkahallinto/palkanlaskenta.

Luennoitsija
Luennoitsijana toimii palkkahalllinnon asiantuntija Antti Kondelin (KTM). Koulutuksen järjestää EK-Tieto Oy.

Osallistumismaksu
Kurssin hinta on EK:n jäsenille 330 €, muut maksavat 430 €. Hintoihin lisätään alv 24 %. Osallistumismaksu sisältää jaettavan materiaalin sekä lounas- ja kahvitarjoilut
Laskutamme kurssimaksun osallistujilta jälkikäteen.

Osallistumisen voi peruuttaa kuluitta viikkoa ennen ko. tilaisuutta, minkä jälkeen veloitamme 50 % kurssimaksusta + alv 24 %. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta lainkaan tai se perutaan kurssipäivänä, perimme koko kurssimaksun. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt osallistumasta koulutukseen, voi organisaatio kuluitta vaihtaa osallistujaa ilmoittamalla siitä järjestäjille.

 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä…