Blogista:

Hallitus sumuttaa itseään työllisyys­pää­töksillä

Syksyllä 2020 esitetyssä hallituksen kestävyystiekartassa työllisyyden lisäyksen piti vahvistaa julkista taloutta kahdella miljardilla eurolla. Kevääseen 2021 tultaessa euromääräistä tavoitetta kestävyystiekartassa liudennettiin vaihteluväliin 1–2 miljardia euroa. Kun koronan myötä julkinen talous on entistäkin heikommassa kunnossa, on hyvä kysyä, miksi kunnianhimoa työllisyyspäätösten suhteen piti laskea?

Lue blogi
EK:n koronakysely:

Joka neljännellä työnantajalla henkilöstöä lomautettuna tai irtisanottuna

Loppuvuonna kiristyneet koronarajoitukset koettelevat erityisesti alle 10 hengen työnantajia sekä palvelusektoria. Yli 70 prosenttia yrityksistä antaa hallitukselle heikon arvosanan koronatoimista. Joka viides aikoo vähentää toimitilaneliöitään, ilmenee EK:n yrityskyselystä.

Lue lisää
EK:n kysely:

Kesätyöpaikkojen määrä nousee roimasti

Ensi kesäksi yritysten kesätyöpaikkojen määrään on odotettavissa reilu korotus. EK:n kesätyökyselyn perusteella tänä kesänä tavoitellaan kesätyö- ja harjoittelupaikkaa 120 000 nuorelle.

Lue lisää
1 3
Tutkittua tietoa

Talouden tilannekuva

Seuraa talouden tilannekuvaa päivittyvillä graafeilla

Tutustu

Tutustu tavoitteisiimme

EK:n tavoitteena on rakentaa innostavaa ja vetovoimaista Suomea, jossa ihmisillä on töitä ja yrityksillä on mahdollisuus onnistua ja investoida. Suomalaisille on tärkeää, että yrityksemme menestyvät niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla.

Tutustu tavoitteisiimme:

Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Mikä on EK? Katso avoimet työpaikat