Hyppää sisältöön
Etusivu / Uutiset / Viestimme uudelle EU-kaudelle: Rakennetaan älykästä ja avointa Eurooppaa

Viestimme uudelle EU-kaudelle: Rakennetaan älykästä ja avointa Eurooppaa

16.04.2019

Jäsenmaiden rivien kokoaminen on EU:n kohtalonkysymys. Viisaalla EU-politiikalla Suomi voi nousta EU:n pelinrakentajaksi ja kokoaan suuremmaksi toimijaksi. Fokus on syytä suunnata perusasioihin ja EU-vahvuuksiin, kuten sisämarkkinat ja kauppapolitiikka, vähähiilinen talous ja turvallisuus.

Sisäisen yhtenäisyyden ja luottamuksen vahvistaminen on Euroopan unionin kohtalonkysymys ja uusien EU-päättäjien tärkein tehtävä. Viisaalla EU-politiikalla Suomi voi nousta EU-rivejä kokoavaksi voimaksi, arvioi EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies:

”Tähän tarvitaan korostetun aktiivista ja rakentavaa politiikkaa. Suomen on syytä painottua jäsenmaita yhdistäviin perusasioihin ja EU:n vahvuuksiin. Keskitytään olennaiseen, haetaan ratkaisuja ja ollaan käytännönläheisiä. EU:n hienot saavutukset eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan ne edellyttävät jatkuvaa työtä. Rakennetaan avointa ja fiksua Eurooppaa!”

Politiikan huomio perusasioihin ja EU-vahvuuksiin

  • Tehdään töitä, jotta Suomelle elintärkeät sisämarkkinat eivät ota takapakkia. Toimeenpannaan se, mitä on jo sovittu.
  • Panostetaan aktiiviseen kauppapolitiikkaan  ja varmistetaan, että vienti-Suomi hyötyy globalisaatiosta jatkossakin.
  • Tehdään kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa Euroopassa ja maailmalla. Viedään EU:n päästöt nettonollaan vuoteen 2050.
  • Huolehditaan sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta sekä oikeusvaltion periaatteiden noudattamisesta. EU:n arvot ovat perusta vakaudelle ja hyvinvoinnille.

Millainen on #OmaEurooppa vuonna 2039, jos EU:ssa tehdään viisaita valintoja?

EU:n sisäiset ja ulkoiset riskit ovat todellisia. Elinkeinoelämä on kuitenkin luottavainen. Viime vuosina EU:ssa on edistytty monissa tärkeissä asioissa: työllisten määrä on ennätyksellisen korkealla, EU:n kilpailukykyä on palautettu ja julkisia talouksia tasapainotettu, ilmastonmuutoksentorjunnassa on otettu edelläkävijän rooli ja kauppasopimusverkostoa on laajennettu. Eurooppalaisten tuki EU-jäsenyydelle on historiallisen korkealla tasolla.

Myönteinen kehitys on mahdollista myös jatkossa. Siksi EK on käynnistänyt some-kampanjan, jossa kannustamme suomalaisia pohtimaan, millaiselle tulevaisuuden Euroopalle he antavat äänensä. Millainen suomalaisten arki voisi olla kahdenkymmenen vuoden kuluttua, jos teemme EU-yhteistyössä oikeita valintoja? Keskustelua käydään #OmaEurooppa-tunnuksella.

Tutustu EU-vaalitavoitteisiimme tarkemmin:

EK:n EU-esite: www.ek.fi/EU2019

 

Haku