EK:n koronasivusto

27.03.2020

Tälle sivulle kootaan EK:n edunvalvontaviestit, uutiset, blogit ja muut koronakriisin aikana julkaistavat ulostulot.

Tämän sivun päivittäminen on lopetettu. EK:n laatima korona-ohjeistus löytyy täältä

 

 

 1. Tiedotteet
 2. Hyötytietoa
 3. Talouspulssi
 4. Blogit ja puheenvuorot
 5. EK yritysten äänenä

EK:n  tiedotteet

 

Hyötytietoa

HUOM: työ- ja elinkeinoministeriö on koonnut yrittäjille tarkoitetun korona-aiheisen hyötytietosivun. Sieltä selviävät voimassa olevat tukimuodot eri kokoisille yrityksille sekä tuki- ja neuvontapalveluiden yhteystiedot. Lisäksi ministeriö ylläpitää sivua, johon on koottu QA-vastauksia sen hallinnonalan koronatoimenpiteitä.

 

Talouspulssi

 • Talouspulssi-studio 11.6. (16min)
  (Koronakevään viimeisessä Talouspulssi-studiossa keskustellaan maskeista, jäljityssovelluksista ja rokotteista. Valtionvelan kehittymistä analysoi EK:n pääekonomisti Penna Urrila ja työpaikalle paluun esteitä EK:n Exit-työryhmän jäsen, hallitusammattilainen, bisnesenkeli Leena Niemistö.)
 • Talouspulssi-studio 5.6. (9min)
  (Hallitus linjasi tällä viikolla, että ei anna maskisuositusta. Mitä tästä ajattelee EK:n koronaoperaatiokeskuksen vetäjä, Accenturen Suomen ja Pohjoismaiden toimitusjohtajana toiminut Frank Korsström?)
 • Talouspulssi-studio 28.5. (11min)
  (Millä tavalla yritysten pitäisi kantaa yritysvastuunsa koronakriisissä? Miten korona on vaikuttanut verokertymään? Hallitus suosittaa edelleen etätyötä, mutta mitä toimistoille palaamisesta ajattelee Pekka Lundmark?)
 • Talouspulssi-studio 15.5. (11min)
  (Miksi testausmäärät eivät kasva, mikä STM:ssä on suurin ongelma? Miten koronakriisi heijastuu euroalueen talouteen? Talouspulssi-studiossa vieraana Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki ja EK:n pääekonomisti Penna Urrila.)
 • Talouspulssi-studio 8.5. (12min)
  (Hallitus julkisti suunnitelmansa talouden avaamisesta, mutta jätti suosituksen etätyöstä voimaan. Millaisia toimia yritykset olisivat hallitukselta odottaneet? Riittääkö tämä talouden elpymiseksi? Talouspulssi-studion vieraana EK:n Osaa­mi­sen, digin ja HR:n johtaja Taina Susiluoto ja EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen.)
 • Talouspulssi-studio 30.4. (10min)
  (Vappuspesiaalissa vieraana SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Mitä Eloranta ajattelee EK:n julkaisemista ehdotuksista talouden avaamiseksi?)
 • Talouspulssi-studio 24.4. (11min)
  (Ekonomisti-extrassa Euroopan ostopäällikköindeksiä analysoi EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen ja maailmantalouden suuntaa koronakriisissä arvioi Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn ekonomisti Sanna Kurronen.)
 • Talouspulssi-studio 17.4. (9min)
  (Jaksossa puidaan valtiovarainministeriön torstaista ennustetta ja keskustellaan yritysten tilanteesta. Miten rajoitustoimet ovat vaikuttaneet suomalaisiin yrityksiin ja miten talous tilanteesta kärsii?)
 • Talouspulssi-studio 9.4. (15min)
  (Onko yrityksille luvassa suoraa tukea valtiolta? Koska rajoitustoimista voidaan luopua ja miten talous saadaan uuteen kasvuun? Mikä on näkymä talouden toipumiseen? Elinkeinoministeri Mika Lintilä kommentoi kehysriihen päätöksiä ja vastaa EK:n jäsenyritysten esittämiin kysymyksiin.)
 • Talouspulssi-studio 3.4. (14min)
  (EK:n yrityskyselyn tulokset ja kysymme, riittävätkö suojaimet? Miten tästä tilanteesta noustaan ja millaisia päätöksiä odotetaan ensi viikon kehysriiheltä?)

 

Blogit ja puheenvuorot

 

 

EK yritysten äänenä